25 maj 2007

Ord er lyd - lyd er musik!

Fra 31. maj til 2. juni er der lyrisk leg i gaderne og anderledes liv i LiteraturHaus på Nørrebro. Einar Már Gudmundsson fra Island, Bas Böttcher fra Tyskland og de danske Suzanne Brøgger, Lone Hørslev og Mette Moestrup er blot nogle få navne, som pryder listen dette år 2007. Åben Vogn drøner rundt med megafon, andre reciterer over HC. Andersen og Søren Kierkegaard på Assistens Kirkegård, og så serveres et decideret festfyrværkeri af poetiske eksperimenter indendørs . Tjek det fulde poesifestivalprogram her

21 maj 2007

Knock Knock banker på porten til musikbranchens fremtid


Som opvarmning til SPOT og som et absolut must byder arrangørerne af SPOT indenfor til en konference om musikkens fremtid. En konference, der ganske vist koster, men vores erfaring med Innovation Lab og de valgte navne siger os, at dette bør prioriteres af musikere og branche, fordi det er en unik mulighed i Skandinavien

På "Knock Knock – The Future of Music" 31. maj åbner Innovation Lab og ROSA – Dansk Rock Samråd dørene til en konference om musikbranchens fremtid og aktuelle tilstand. En branche-event, der hverken i form eller format før er set i Skandinavien. Mere end 10 internationale speakers står klar backstage, og alle vil de give deres bud på, hvordan man agerer på branchens konstant foranderlige scene.

Hvordan vil pladeselskaber, forlæggere, distributører, musikere, reklamebureauer, tele- og mobilselskaber og teknologiudbydere satse for at markere sig på det digitale musikmarked – og hvem bliver de nye aktører? Hvilke nye forretningsområder vil opstå som følge af mødet mellem nye teknologier og musik? Hvordan vil industrien forholde sig til hindringer som fx interoperabilitet, politik og piratvirksomhed for at kunne etablere et sundt og overskudsgivende marked? Hvilke produkter, platforme, partnerskaber og forbrugermønstre vil blive drivkraften bag musik i fremtiden – og ja, bag indholdsbrancher i det hele taget? Og ikke mindst; hvad med kunstnerne? Spørgsmålene er mange, og på Knock Knock søger vi svarene.

På konferencen bruger vi musikindustrien som et eksempel på, hvad der sker, når teknologien pludselig dikterer og påfører en branche gennemgribende omvæltningsprocesser – omvæltninger, der dikteres udefra. De seneste ti års historie vidner om, at det ikke er nok for en branche at holde øje med den teknologiske udvikling – det er et must for enhver virksomhed og branche at være på forkant med udviklingen. Det er der heldigvis også mange, der er, og nogle af dem kan du møde på Knock Knock – The Future of Music.

På konferencen kan man møde alt fra markante internationale spillere, pionerer, first-movers og til små innovative undergrundstiltag.

Konferencen
Her kan man bl.a. møde:

Les Ottolenghi, president, INTENT MediaWorks (US)
Johan Vosmeijer, Managing director, SellaBand (De)
Steeve Meyers, CEO, Theta Music Technologies (JPN)
Steve Gordon, Steve Gordon Law (US)
John Buckham, CEO Magnatune (US)
Og mange flere…

Der vil hele dagen også være en udstilling, hvor alt fra de nye medietypers webportaler til futuristiske gadgets vil give et håndgribeligt indtryk af udviklingen i branchen. Oplev bl.a.:

GYPSY MIDI - det musikalske robot-skelet
MIURO - robot-anlægget, der følger dig med musik rundt i huset
SONOS - fremtidens medie- og underholdningscenter i hjemmet
Trommebukser – navnet siger det hele. Et par bukser, der er spækket med sensorer og koblet på et samplet trommesæt
The Music-Internet Symbiosis - Den store web-ø, hvor de mest spektakulære, banebrydende og lovende musikportaler vises og kan afprøves

Knock Knock - The Future of Music
Musikhuset Aarhus, Lille Sal
Torsdag 31. maj kl. 9.30-17.00

Læs mere her.

CD Wow standset i Danmark

Det skriver ComOn.dk idag. Video- og pladeselskabernes brancheorganisationer (FDV og IFPI) har foretaget prøveindkøb, der viser, at mange af produkterne er importeret fra lande uden for Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS) - og det er ikke lovligt ifølge EU’s lovgivning.

Den danske branche mener, at det er CD Wows ulovlige import, der har gjort det muligt for firmaet at holde sine priser markant lavere end de danske distributører, og derfor har branchen i længere tid fulgt CD Wow nøje. I oktober sidste år anlagde AntiPiratGruppen sag mod CD Wow, og da CD Wow senere på året etablerede en dansk afdeling blev det muligt at føre en eventuel sag her i landet - i stedet for Kina.

Det er stadig muligt at smide produkter i indkøbskurven på CD Wows hjemmeside, men Fogedrettens kendelse betyder, at CD Wow skal stoppe salget af de ulovlige produkter til danske forbrugere. Fogedrettet er desuden i gang med at udarbejde en rapport, der skal estimere, hvor meget de berørte parter kan kræve i erstatning.

Læs mere her.

16 maj 2007

En skam man ikke bor i Århus...

...og lige kunne smutte forbi Fabriken på lørdag den 19. maj, hvor January Jaunt holder releasefest for deres nys udsendte debut plade, Echoes & Stills, der udkommer på det mere-end-almindeligt uafhængige pladeselskab Strange Ears.

Det er releasefest på den gammeldags måde; vi snakker to livekoncerter og gratis entré. Ikke noget pjat med en cd, der kører på repeat og halvlunkne spons-øl, som bliver hamstret efter et kvarter (- hvor har vi oplevet det før?).

Selv er jeg i færd med at tage feriebilleder af slotte i Lübeck på lørdag, men invitationen til January Jaunts festlige stund er hermed givet videre.

14 maj 2007

Waiting for the man - 2007 edition


Så er der en 2007 version klar af den legendariske "I'm waiting for the man", som blev skrevet af Lou Reed og oprindeligt udgivet i marts 1967 på det klassiske banan-album - "The Velvet Underground and Nico". Albummet blev produceret af Andy Warhol og nummeret i øvrigt fortolket ret hurtigt efter af David Bowie. I denne version er sangen ommøbleret og fremført af bandet FAKE. Hent sangen gratis her.

11 maj 2007

Webby Awards - nettets Oscars



Siden 1996 er der hvert år blevet uddelt Webby Awards fra The International Academy of Digital Arts and Sciences, som er et 550-medlemmer stort panel. I panelet sidder netveteraner som Vint Cerf og Rob Glaser, mediefolk og visionære som Harvey Weinstein, Matt "the Simpsons" Groening og Robert Greenberg samt kunstnere som Beck og Bowie.

I kategorien "Musik" vandt det site, der kalder sig the Social Music Reevolution - Last.fm helt fortjent. Last.fm blev også valgt af brugerne som det mest brugervenlige site, men her valgte juryen at pege på Flickr, som vinder. For det interaktive renæssancemenneske er det måske værd at tjekke vinderen i kategorien "Art" ud - Electrolux' designprojekt . Ikeas Dream Kitchen vandt for bedste struktur og navigation.

David Bowie vandt en LifeTime Achievement Award for at være blandt de første med et dynamisk forum for sine fans, mens stifterne af YouTube, Steve Chen & Chad Hurley, vandt for Persons of the Year.

Tjek hele listen.

Har second life allerede toppet?

På ComOn.dk kan man læse, at folkene bag Second Life pynter på tallene, når de markedsfører sig med 6 mio brugere. Undersøgelser viser, at tallet er i omegnen af 1,7 mio aktive brugere og at hypen i øvrigt har toppet.

I en periode kunne virksomheder og politikere score billige point ved at etablere sig i den populære online-verden Second Life, men den tid er forbi mener danske Peder Burgaard, der er ved at skrive speciale om Second Life på Århus Universitet. Han peger på, at interessen for Second Life toppede i starten af 2007 - og allerede nu er den kraftigt på retur.

»Hele mediestuntet med at være på Second Life er ovre. Man begynder i stedet at få mere negativ kritik, fordi det betyder, at man er ret sent på den. Indenfor de sidste to måneder er vi kommet ned i en anti-hype bølge,« siger Innovation LabsPeder Burgaard til Berlingske Tidende.

03 maj 2007

Forbyd DRM = forbyd lort

I løbet af april har flere IT-ordførere i Folketinget ifølge Computerworld leget Spørge-Jørgen for at finde ud af, hvad der kan gøres ved DRM-problematikken. Sagt kort, de folkevalgte vil vide, om DRM kan forbydes.

Initiativet kommer fra løverne i Venstres Ungdom, som gerne ser DRM forbudt. Med min forstand på politik velsagtens fordi DRM kan ses som markedsbegrænsende og monopoliserende og dermed selvfølgelig stik modsat de unge liberales grundholdninger.

Men sagen er jo, at forbud i sig selv er et indgreb i markedet. Og dermed vel også imod VUs holdninger? Hvad skal man så vælge? Der må have været heftig debat i karlekamrene hos VU, men nu er der tilsyneladende lagt strategi: Man håber på at et forbud kan rette op på ”markedsfejlen” DRM.

Men rolig nu, VU! I behøver slet ikke placere jer selv i den kattepine. Hvis jeg havde været VUs presserådgiver ville jeg med sindsro have sagt, at de ikke behøvede at frygte at skulle anbefale en indgriben på markedet. Det skal nemlig nok rette sig selv. For musik er jo, uanset hvor meget man vrider og vender sig, allerede tilgængeligt uden DRM. Hvis pladeselskaberne skal have en jordisk chance for at konkurrere mod den DRM-fri musik, må de rette ind og tilbyde mindst det samme produkt.

Et forbud mod DRM svarer nemlig i bund og grund til et forbud mod at smøre lort på CDer. Mon det er nødvendigt? Hvis man kunne vælge mellem en CD smurt ind i lort og en der ikke var, hvilken ville man så vælge? Jo, Venstres Ungdom: Forbrugerne skal nok selv finde rundt på markedet.