26 april 2007

Dansk musik uden DRM!

Så skete det endelig!

Pladeselskabssammenslutningen MBO (Music Business Organisation), der er den største udgiver af dansk musik og står for en tredjedel af de samlede danske udgivelser, har taget sig selv og den danske musikindustri ved nakken, og tilbyder fra slutningen af denne uge rundt regnet 10.000 danske musiknumre som DRM-fri MP3-filer.

Endelig skal man altså ikke være begrænset af kompatibilitet mellem online musikbutik og ens musikafspiller, men kan derimod købe sin danske yndlingsmusik online, smide den på sin iPod, Zune, Zen, mobiltelefon, whatever - man kan tilmed brænde musikken på sin cd og kaste ligeså tosset rundt med den som man vil.

Det er et vigtigt skridt for den danske musik på nettet. Vi følger op med en uddybende artikel.

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Tak! Det var edersprøjtme på tide! Musikken på nettet har virkelig spændt ben for sig selv, med alt det DRM-hysteri. Det gavner hverken musikker eller pladeindustry. Godt at høre der er nogen der er ved at gøre noget ved det....

torsdag, 26 april, 2007  
Anonymous Anonym said...

En ting som en del journalister har overset er faktisk at størstedelen af den danske uafhængige scene har solgt musik digitalt uden DRM siden starten af Phonofile (den danske digitale indholdsleverandør, der blev startet af IFPI i 2004) og åbningen af butikken på TDC Online.

De fleste medlemmer af DUP har altid været imod DRM, og vi arbejder fortsat for at skabe de bedste muligheder for at købe/sælge/dele musik - således at musikelskere nemt kan få musik.

En god ting er, at Danmark faktisk stille og roligt er ved at være frontkæmper på det digitale marked, men der er stadig et godt stykke vej før der for alvor bliver lukket op for helt nye modeller, men der arbejdes hårdt på det.

Søren Krogh Hansen
Næstformand i DUP og chef for Playground Music

onsdag, 16 maj, 2007  
Anonymous Anonym said...

Ifølge TDC Musik er deres WMA filer MED DRM... Hvorfor ikke have en bare lave en online converter så folk enten kan vælge det WMA, AAC eller Lossless format uden alle formater skal ligge på en server...

Branchen er ca 5 år bagud for den mulige teknologi!

onsdag, 16 maj, 2007  

Send en kommentar

<< Home