02 april 2007

Vedholdende rygter

Den 21. marts begyndte rygterne at svirre på nettet. Genstand for den sagte hvisken i krogene er eMusic.com, der er verdens næststørste online udbyder af digital musik, kun overgået af mastodonten iTunes. Og det er overordentligt interessante rygter, som oven i købet har vist sig temmelig sejlivede.

Alright, så det her er hvad palaveren drejer sig om:
Den 21. marts ophørte samarbejdet mellem eMusic.com og Vice Recordings, der blandt andre har Bloc Party, The Stills og The Streets på deres roster. En umiddelbart ganske nyttesløs ting at gøre, da eMusic.com har en gedigen forretning kørende med masser af markedsandele. Er pladeselskaberne i virkeligheden ikke overbevist om eMusic.coms kvaliteter? Hmm. Hviske, hviske. Muligvis ikke, men andre selskaber er mere end almindeligt overbevist om musikudbyderens kvaliteter.

Google og Amazon, for at være mere præcis, hvis man da kan være præcis når præmissen hedder ”rygter”. Disse to net-giganter har nemlig eftersigende vist interesse i at købe eMusic.com, og rygtesmedene har vedhæftet et tal på 100 mio. Dollars for handlen. Det hedder sig at Amazon er den mest realistiske opkøber.

Det virker ikke usandsynligt at eMusic.com skulle falde under Amazons paraply i den næreste fremtid. Amazon har tidligere luftet ideen om at gå ind på mp3-markedet, så hvorfor ikke opkøbe en af mp3-markedets største spillere og få et forspring til konkurrenterne? Vi får at se. De ivrige rygtesmede har nævnt muligheden for at en offentliggørelse vil finde sted enten i dag eller i morgen.