06 marts 2007

EMI takker nej

Som Rasmus Ardahl kunne berette i sin artikel om verdens fire major labels, så har der siden den 20. februar gået rygter om, at Warner Music Group har vist interesse for at opkøbe konkurrenten EMI. Selskabet, der blandt andre har Coldplay og Robbie Williams i stald, havde ganske rigtigt fået et købstilbud fra Warner, men har nu valgt at takke nej.

Omtrent 23 milliarder kroner er hvad EMI har vendt ryggen til med afslaget. Men med god grund. Købstilbuddet fra Warner var betinget af, at en eventuel fusionering blev godkendt af EU, og da Sony (og) BMG i øjeblikket venter svar på om deres sammenlægning er gyldig eller ej, så er det grangiveligt en god idé at holde på sine heste før man poster 23 milliarder kroner i en hårdt prøvet forretning.

Warner har endnu ikke kommenteret EMIs afslag, men EMI selv har tilkendegivet, at de ikke mente prisen var høj nok til, at det var i aktionærernes interesse at sælge. Med en pris på 23 milliarder kroner ville prisen for en enkelt EMI-aktie svare til små 30 kroner. Selvom 30 kroner per aktie ikke umiddelbart er en høj kurs for verdens tredjestørste pladeselskab, så har Warner nu sat en eventuel salgspris for EMI så højt at private investorer vil have svært ved at følge med, og har dermed forhindret EMI i at tage nogen hastige beslutninger. Det kan vise sig en god ting, men det kan samtidig betyde at pladeselskabsgiganterne også i den næste lange tid vil soppe rundt i usikre ståsteder og vage meldinger om frem- og tilbageskridt.

Indtil videre må vi vente i spænding til den 2. juli, hvor EU-kommisionen har frist for at give Sony BMG et svar på, om deres fusionering er gyldig. Derefter kan det være der sker spændende ting og sager.