16 januar 2007

Nær det ultimative tip

Mens mange bands drømmer om Popkomm i Berlin og Midem i Cannes, er Eurosonic noget nær det ultimative tip for bands, der gerne vil breake i Europa.

Diskret og intens bevågenhed
På Eurosonic mødes brancheorganisationer som EBU (European Broadcast Union), IMMF (International Music Managers Forum), Network Europe (sammenslutningen af uafhængige bookere) og Yourope (sammenslutningen af Europæiske festivaler). De mødes blandt glimrende øl og fantastiske restauranter, langt fra Popkomm's info-overflow og Midems blankpolerede virak, som de fleste flokkes til, men færreste synes om.

Brancherne samles årligt i Groneningen for at udveksle anbefalinger bag lukkede døre og om aftenen går alle ud for at lytte til musik indenfor et geografisk meget afgrænset område. Hvis musikken ikke er god nok på spilestedet går man videre og man mødes hele tiden i den lille by og en meget stor del af publikums musikindtag sker på baggrund af anbefalinger snarere end planlægning.

Det er ude du breaker hjemme
Og selv om det ikke er et kapløb og med al respekt for værterne må vi alligevel konstatere, at konkurrencen var meget ulige og at de danske bands løb med overskrifterne.

Det virker måske paradoksalt, men de udenlandske festivaler er også effektive, hvis man vil breake herhjemme. Den danske musikbranche dukker ofte op for at høre og måske anmelde de danske bands i udlandet, ikke mindst fordi ROSA/MXD er gode til at samarbejde med pressen om netop denne type dækning.

Læs mere fra vores dækning af koncerterne og seminarerne her.