16 januar 2007

Årets DMA nomineringer

Flere prisuddelinger er under opsejling. Vi slipper ikke for dem. Hell, vi har jo selv en MyMusic.dk Legatuddeling på vej. Men nu er DMA07 nomineringerne altså offentliggjort og en håndfuld af de mest fremtrædende danske bands kan den 3. marts gå hjem fra KB Hallen i København med en taske fyldt med statuetter.

Tre bands deler førertrøjen med hver 7 nomineringer, navnlig Mikael Simpson, Nephew og VETO. I skyggen af de tre står sørme Kim Larsen & Kjukken, Nik & Jay og Thomas Helmig med hver deres 4 nomineringer. Derudover spænder nomineringerne bredt fra Michael Falch til Oh No Ono til Johnson - og det kan vi jo kun glæde os over. Herligt med bredde, overraskelser og vovemod.

IFPIs formand Jens-Otto Paludan er da også stolt over den farverige liste: "Med i alt 27 forskellige navne på nomineringslisten, kommer vi virkelig vidt omkring på den frodige danske scene ... DMA er en levende illustration af, hvor meget der sker i musikken lige nu."

Så bliver det spændende at se, om de 30 håndplukkede, uafhængige jury-medlemmer fra magasiner, dagblade, detailhandel, radio og tv har turdet tage livtag med bredden i deres egne nomineringer og rent faktisk kaster DMA statuetterne efter kunstnere, der skiller sig ud fra mængden. Personligt tror jeg, at d'herrer Simpson, Kvamm og Abrahamsens kaminhylder vægrer sig ved udsigten til, at skulle bære vægten af 4-5 DMA priser hver. Hvilket de jo nok kommer til.

I alt 74 nomineringer er offentliggjort, ud af hvilke de 46 er rettet mod uafhængige danske og skandinaviske pladeselskaber. Især Playground har fat i den lange ende med 17 nomineringer (mestendels pga. VETO). Til sammenligning står de to major labels Universal og Warner for kun 4 nomineringer hver. Herligt.

Du kan overvære kalaset den 3. marts på enten DR1 eller i KB Hallen. Og du kan se en samlet liste over nomineringer, kategorier og kunstnere på www.pladebranchen.nu

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Skal vi væde med at Mikael Simpson & Nephew snupper de fleste priser?

P3 Guld gav da ihvertfald et klart signal...

tirsdag, 16 januar, 2007  
Anonymous Anonym said...

DMA FOLK AWARDS !!!

Hejsa i morgen bliver det offentlig gjordt hvem der er nomineret til DMA Folk awards :-)

søndag, 21 januar, 2007  

Send en kommentar

<< Home