25 januar 2007

iTunes Store ulovlig i Norge?

Den franske regering har tidligere været ude med en decideret iTunes-lov, der pålægger iTunes Music Store at åbne op for deres integrerede "FairPlay" kopisikring, der pt. umuliggør afspilning af musiknumre købt i iTunes Music Store på andre afspillere end iPod. Lovvedtagelsen i Frankrig var groundbreaking news, men de slipseklædte eksperter mente ikke, at det ville få betydning for Apple uden for Frankrigs grænser.

Men ak, Tyskland har også haft løftet pegefingeren, og nu er forbrugermyndighederne i Norge også på barrikaderne. Hvis Apple ikke åbner deres "FairPlay" kopisikring for andre firmaer (og afspillere), så ender sagen i retten den 1. oktober 2007, hvis altså Apple fortsat vil have deres iTunes Music Store tilgængelig i Norge. Spændende. Ifølge MediaMac.dk har Apple ved tidligere lejligheder truet med at forlade de europæiske markeder, hvis ikke de fik lov til at benytte "FairPlay" beskyttelsen som de ville.

Mon dog. DRM (Digital Rights Management) er yt, kopisikring er blevet et fy-ord og distributørerne af digital musik opfordres gang på gang på gang til at tænke sig lidt om, før de klæder musikken ind i kæder og låse.

Det er blevet sagt tusind gange før, at fremtiden for digital musik ligger i "flat-fees", abonnementsordninger, fremfor beskyttet enkelt-salg. Og det er ikke kun de kloge fremtidsforskere, ellers os på MyMusic.dk-kontoret, der klapper i hænderne. Også Christian Backman fra Copenhagen Records spår flat-fees en lys fremtid, da han bliver spurgt til den digitale musiks fremtid i det nye musikbranche-podcast MusikPodCast.dk.

Hvis man er iTunes-fan, så lader det til at man så småt skal begynde at lægge i ovnen til en hamstring inden iTunes Music Store i Danmark også ender i dommervagten.

Eller hvad?

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Hvad!? TDC sælger da kun beskyttede wma-filer der kun kan afspilles i windows media player, eller er jeg helt galt på den?

torsdag, 25 januar, 2007  
Anonymous Anonym said...

Grunden til at WMA filer ikke kan spilles i fx. iTunes er jo kun fordi den ikke understøtter den fil.. Det har jo være et valg fra iTunes side at de ikke vil det. Tilbage til iTunes.. Så synes jeg det er helt i orden, det de gør. Nu brugte jeg da også selv iTunes selvom jeg ikke har en iPod.. Men hvor mange gør lige det.. Jeg kan bare ikke se det forkerte i deres beskyttelse.

fredag, 26 januar, 2007  

Send en kommentar

<< Home