02 juni 2007

Yeah - we love you Jimi

Flere gange og med en blød stemme afsluttede den spinkle fotograf med de mange anekdoter sine sætninger sådan i Musikhusets Lille Sal fredag.

Den spinkle mand med de mange billeder var Eddie Kramer, der ikke var kommet for at fortælle om musikkens fremtid, hvor al musik kan laves på pro tools og en mac og sættes i forburgerkredsløb. Eddie var kommet for at fortælle om hvordan han var med til udvikle Jimi Hendrix lyd ved at være medproducer og lydtekniker på bl.a. "Are You Experienced" - og hvordan han introducerede Jimi Hendrix til phaser-effekten, som senere kom til at præge Hendrix' lyd. Kramer fortalte, at Hendrix havde forberedt sig til at smække et rif afsted til en serie aftalte intro-trommer. Uden at fortælle det til Jimi, havde Kramer tilsat phasers i stereo på trommerne - og da Hendrix fik ekspederet lyden ind høretelefonerne styrtede han om på gulvet og tog sig til hovedet i ekstase -"man, ive dreamt that sound!"!

Kramer fortalte om den sky stjerne og om hvordan han en aften, hvor han opdagede at Beatles var i publikum, trak bandet tilbage og løb dem gennem akkorderne i Sergeant Peppers Lonely... på under fem minutter og startede koncerten med den. Eddie Kramer spillede en lydbid af koncerten - nummeret forvandlet til et smukt, stenet og pinefuldt tjørnekrat, der får Liverpool-drengene til at lyde som en ligusterhæk. Historien går, at George Harrison efter nummeret sagde til Lennon: "I think we have to go back and redo the guitars". Tak til Eddie for en lun og smuk start på SPOTs semninarer, hvor man fik lejlighed til at forelske sig i den gamle guitar-orkan igen.

3 Comments:

Blogger Johannes Holt Iversen said...

haha hvor fedt! det lydklip gad jeg godt at høre!

lørdag, 02 juni, 2007  
Anonymous Anonym said...

Historien er faktisk en tand vildere for den koncert var vist kun ca. 2 dage efter Sgt Pepper udkom.
Jeg var dog ikke klar over at det var 5 min inden showstart - fedt :)

Der ligger også en version af Pepper på Hendrix-pladen "Live in the West", som vist senere er blevet en del af et boxset eller noget.

lørdag, 02 juni, 2007  
Blogger Unknown said...

Med til historien hører dog, at det afspillede lydklip ikke var fra den omtalte koncert på Saville Theater i London dagen efter Sgt. Pepper´s udgivelse, men derimod fra Stockholm lidt senere i 1967.

søndag, 03 juni, 2007  

Send en kommentar

<< Home