13 juli 2006

10 vigtigste teknologier i dette årti

Innovation Lab har lavet en liste over de 10 teknologier som de mener får størst betydning for erhvervslivet og samfundet i resten af dette årti. Spændende læsning, som bl.a. byder på noget vi kigger meget på og til dels allerede arbejder med, nemlig Web 2.0.

På listen findes også teknologier som den alternative energiform brændselsceller og 3D print, som gør det muligt at printe f.eks. en kaffekop. Sådan en printer må jeg have fat i...

Innovation Lab skriver om Web 2.0:
"Denne næste internet-æra fordrer ikke behov for nyt soft- eller hardware – alle platforme er uændrede. Skiftet består derimod i en radikal ændring i brugen af nettet, der før i tiden primært var baseret på web-indhold, som brugere så kunne hente ned på deres computere. I dag er internetbrugerne i centrum, og der bliver uploaded indhold, eksisterende indhold bliver modificeret og kommenteret og nye teknologiske tiltag udbygger interaktionsmulighederne brugerne imellem radikalt. Nogle af disse værktøjer er AJAX, Asynchronous Javascript and XML, og RoR, Ruby on Rails, der muliggør øjeblikkelig opdatering af brugerbidrag på websites. Blogs, Wikipedia og RSS er andre eksponenter for web 2.0 udviklingen."Glæd jer til at se dette benyttet i langt højere grad på MyMusic.dk i femtiden.

Se hele listen på: http://innovationlab.dk/sw17538.asp