24 september 2007

Hvem kan sove i Berlin?

Der er noget om snakken. Det er sgu svært at sove i Berlin.

I løbet af Popkomms fire larmende dage fik vi smagt lidt på den club-kultur der præger Berlins natteliv. Og nej, vi snakker ikke LoveParade-agtive fester pumpet fulde af ecstasy eller punkkoncerter i forladte industrihaller. Men en pæn, stueren blanding af de to. Så stuerent det nu kan blive når kulisserne veksler mellem showrooms på Unter Den Linden og hærgede, forladte maskinhaller-turned-futuristic-club...

Især det gamle Østberlin er imponerende, både hvad den arkitektoniske forvirring angår, men også den måde man kan gå rundt i byen på og undre sig over at man er helt alene, indtil man pludselig støder på Club 103, der er fyldt til bristepunktet af et storsvedende, danselystent klientel. Og så igen. Lige meget hvor mange mennesker der er omkring en, synes der hele tiden at være god plads i Berlin. Er det bare optisk svindel og bedrag pga. alle de mange forladte huse og pladser og de kæmpestore veje, der skiller fodgængerne?

Det er nogle jammerlige billeder, så tag ned og oplev klubberne IRL. Det er det værd. Det kan oven i købet være at du er heldig at støde på Simon her, der altid er mand for anekdoter fra hans tid på Ibiza eller et foredrag om dance-fænomenet "The Egg"





Eller måske kan du møde MyMusic.dks redaktionssekretær, Rasmus Ardahl, med poolkøen i hånden på den absurd ucharmerende cocktailbar, Truce 2...



Anyways, vi er tilbage på kontoret efter en lærerig uge på Popkomm i Berlin. Lettere klatøjede, for det ER svært at sove i Berlin.