18 maj 2006

Microsoft, MTV og VH1 lancerer iTunes modspil

Så kom Microsofts længe ventede modspil til iTunes, Urge, i luften. Microsoft har været så smarte at teame op med igen mindre end MTV, VH1 og CMT (Country Music Television, som er stor i USA).

Urge virker som en seriøs konkurrent til iTunes, ikke mindst fordi programmet et tæt integreret med Windows Media Player, hvilket igen betyder at det med tiden komme ud på så godt som alle Windows maskiner. Samarbejdet med bl.a. MTV giver desuden mulighed for at tilbyde relevant indhold og informationer om kunstnerne.

Desuden holder Microsoft, sjovt nok, ikke licensen til at afspille deres WMA format så tæt til kroppen som Apple gør med deres. Hvilket betyder at producenter af mobiltelefoner og bærbare afspillere let kan købe licens til at gøre deres produkter kompatibel med musik købt via Urge. Man kan håbe at Apple lærer af det og åbner lidt op, selvom det nok er tvivlsomt, efter som de tjener alle deres penge på salget af iPods.

Det er indtil videre (desværre) kun muligt at bruge Urge i USA.

3 Comments:

Blogger Peter Bøggild said...

interessant - hvorfor ikke som artikel?

fredag, 19 maj, 2006  
Anonymous Anonym said...

'Urge' var også navnet på en populær læskedrik, der lignede tis.

tirsdag, 23 maj, 2006  
Anonymous Anonym said...

Haha, Phil - well said!

Som trofast Æble-bruger vil det nok ikke påvirke mig meget, men det bli'r da stadgivæk interessant at se, om der ikke opstår lidt godgørende konkurrence mellem giganterne?..

onsdag, 24 maj, 2006  

Send en kommentar

<< Home